Carti-Motivationale.com – Review-uri, recenzii si pareri despre cele mai bune carti de dezvoltare personala, psihologie, comunicare, management si alte carti motivationale

Intuitia – Cunoasterea de dincolo de logica – Osho 10.08 Lei Reducere 30%

Intuitia – Cunoasterea de dincolo de logica – Osho

Nota noastra      
51
  • Se citeste usor
  • Sfaturi practice
  • Raport calitate/pret

Detalii despre autor

Osho este unul dintre cei mai mari lideri spirituali, un autor foarte prolific ce are foarte multe vanzari in intreaga lume si in acelasi timp si foarte multi discipoli. Acesta s-a nascut in India in anul 1931. De 46 de ani isi dedica viata ghidarii spirituale si are una dintre cele mai mari biblioteci personale. Cartile sale se axeaza pe principalele cai spirituale – Yoga, Zen, Taoism, Sufism si Tantra. Discursurile sale sunt listate in peste 650 de volume ce au fost traduse in 35 de limbi.

Descriere generala a cartii

Intuitia reprezinta evolutia de la nimic la existenta, tocmai din acest motiv ratiunea nu o accepta si o neaga. Acest lucru se intampla deoarece ratiunea este incapabila sa interactioneze cu intuitia, fiind capabila sa intalneasca doar fenomene ce sunt explicate prin cauza si efect. In cartea ‘Intuitia – Cunoasterea de dincolo de logica‘, Osho puncteaza exact ceea ce reprezinta intuitia si ofera directii pentru a identifica modul de functionare al acesteia pentru noi si pentru cei din jurul nostru.

Veti invata cu ajutorul acestei carti sa faceti diferenta intre perspectiva intuitiva a vietii si perspectiva dictata de dorinte, care adesea poate sa duca la alegeri gresite cu consecinte nedorite. Cartea scrisa de Osho include multe exercitii specifice si meditatii menite sa sprijine si sa dezvolte calitatile intuitive primite de fiecare dintre noi de la natura.

Ce ne invata aceasta carte?

Osho ilustreaza in cartea ‘Intuitia’ diferentele dintre intelect, gandire logica si spirit. Logica reprezinta modul in care mintea percepe realitatea, iar intiutia, pe de alta parte, reprezinta modul in care spiritul percepe realitatea. Felul in care Oshi descrie aceste diferente este minunat, amuzant pe alocuri si captivant in totalitate. Toti oamenii au o capacitate naturala de a se baza pe intuitie, insa adesea conditia sociala si educatia formala lucreaza chiar impotriva sa. Oamenii sunt invatati sa isi ignore instinctele mai degraba decat sa le inteleaga si sa le foloseasca drept fundament pentru dezvoltarea lor individuala.

Iar cartea scrisa de Osho chiar aceste lucruri ne ajuta sa le invatam. In cazul in care intuitia ar circula in mediul inconjurator prin unde sau prin raze, se presupune ca am fi capabili sa construim o unealta pentru a le capta. Dar acest lucru este fizic imposibil, intuitia reprezentand un fenomen ce nu este ondulatoriu. Cum spuneam la inceput, este un progres de la nimic spre existenta. Ratiunea, pe de alta parte, stie doar de cunoscut si necunoscut – ceea ce nu se stie inca, dar poate deveni cunoscut in viitor.

Acum, misticismul, pe langa cele 2 domenii de mai sus, mai este constient si de incognoscibil – ceva ce nu va putea fi cunoscut niciodata. Si tocmai asta incearca sa exploateze intuitia, ceva ce nu poate fi cunoscut. Nu se pune problema timpului, incognoscibilitatea reprezinta calitatea lui intrinseca. Iar acest lucru nu tine de faptul ca nu exista instrumente destul de bune sau matematica, logica ta nu ar fi avansate. Pur si simplu domeniul intuitiei este chiar incognoscibilitatea.

De ce trebuie sa cititi aceasta carte?

Intuitia se afla pe scara constiintei, cea mai inalta dintre trepte, instinctul fiind pe treapta cea mai de jos iar intelectul pe treapta din mijloc. Osho observa ca toate cele 3 trepte contin ‘in’. Acest lucru nu poate insemna decat un singur fapt: calitatile sunt innascute. Nu se pot invata si nu se pot dezvolta. Insa cu ajutorul intuitiei, asa cum este ea descrisa in cartea lui Osho, vei invata sa iti oferi singur raspunsuri la orice intrebare fundamentala – in mod existential, nu verbal.

Impresii despre aceasta carte

Tocmai ce am inceput sa citesc ‘Intuitia – Cunoasterea de dincolo de logica’ a lui Osho si am sentimentul ca voi ajunge sa citesc toate cartile scrise de acest autor. A facut un lucru extraordinar scriind aceasta carte – Karen Jenkins
Osho mi-a schimbat viata prin aceasta carte, pentru ca m-a ajutat sa imi dau seama care imi sunt pasiunile mele si astfel am reusit sa le utilizez la capacitate maxima. Inca ii sunt recunoscator, dupa 5 ani, pentru ca mi-a schimbat viata in bine – Matthew Browne

Concluzii

Osho incearca in cartea ‘Intuitia’ sa provoace cititorii sa examineze si sa lase la o parte gandirea conditionata si prejudiciile care limiteaza capacitatea oamenilor de a experimenta viata in toata frumusetea sa. O carte care este pe intelesul tuturor, cu mesaje clare si care trebuie sa se afle si in biblioteca ta.

Alte carti recomandate:


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose a Rating

Read more:
dezvolta-liderul-din-tine-john-maxwell
Dezvolta liderul din tine – John Maxwell

cum-sa-vorbim-in-public-dale-carnegie
Cum sa vorbim in public – Dale Carnegie

tony-robbins-descopera-forta-din-tine
Descopera forta din tine – Anthony Robbins

Close