Carti-Motivationale.com – Review-uri, recenzii si pareri despre cele mai bune carti de dezvoltare personala, psihologie, comunicare, management si alte carti motivationale

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen Covey 18.75 Lei Reducere 25%

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen Covey

Nota noastra      
51
Nota cititorilor   
 • Se citeste usor
 • Sfaturi practice
 • Raport calitate/pret

Detalii despre autor

Stephen R. Covey a fost un autor de succes, om de afaceri si speaker motivational, recunoscut in toata lumea pentru discursurile sale. Este si autorul a mai multe carti internationale best-seller, printre care “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, carte ce a fost vanduta in peste 25 de milioane de exemplare. Totodata, a fost inclus de revista Time Magazine in topul “Cei mai influenti 25 de oameni din America”.

Descrierea generala a cartii

In cartea “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, Stephen Covey ne prezinta o abordare holistica, centrata in special pe rezolvarea problemelor personale si profesionale. Cu perspective patrunzatoare si anecdote ascutite, autorul ne dezvaluie pas cu pas o cale in a trai cu integritate, corectitudine si demnitate umana – principii ce ne dau siguranta pentru a ne adapta la schimbare si intelepciunea si puterea de a profita de avantajele ce schimbarile le aduc. Pe parcursul celor 336 de pagini, Stephen R Covey ne prezinta, intr-un mod cat se poate de eficace, cele sapte deprinderi pe care orice persoana trebuie sa si le insuseasca.

Cuprinsul cartii

 1. Deprinderea 1: Fii proactiv
 2. Deprinderea 2: Incepe cu gandul la final
 3. Deprinderea 3: Pune prioritatile pe primul loc
 4. Deprinderea 4: Gandeste castig/castig
 5. Deprinderea 5: Incearca mai intai sa intelegi si apoi sa fii inteles
 6. Deprinderea 6: Actioneaza in sinergie
 7. Deprinderea 7: Ascute ferastraul

Ce ne invata aceasta carte?

 • In primul rand, cartea ofera lectii importante pentru schimbarea atat a vietii personale, cat si a celei profesionale.
 • Folosindu-se de anecdote provenite din situatii desprinse din viata de familie sau provocari in cariera profesionala, autorul ne prezinta pasii pe care trebuie sa-i urmam in a trai cu demnitate si corectitudine.
 • Ofera sfaturi utile ce ne dau puterea si intelepciunea de a profita de schimbarile ce apar in vietile noastre.
 • Autorul ne prezinta printr-un stil lejer, usor de inteles, cele sapte deprinderi ale persoanelor eficace. Primele trei principii au legatura cu “victoriile” personale, ce ne muta de la dependenta la independenta. Urmatoarele au de a face cu “victoriile” profesionale, publice, ce ne muta de la independenta la interdependenta.

De ce trebuie neaparat sa cititi aceasta carte?

Cu totii avem de a face cu schimbari in vietile noastre, dar tot mai putini stim cum sa gestionam aceste schimbari si cum sa le folosim spre binele nostru. Cartea lui Stephen Covey este un ghid excelent, folositor atat in lucrurile personale, cat si in problemele profesionale. Un ghid ce ne dezvaluie sapte deprinderi pe care toti trebuie ni le insusim pentru a avea o viata si o cariera cat mai buna si eficace.

Concluzii

Desemnata in urma unui studiu al revistei „Chief Executive” drept cea mai influenta carte a secolului XX in domeniul afacerilor, “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” prezinta o abordare globala si unificata a problematicii umane, in vederea solutionarii dificultatilor personale si profesionale. Aceasta carte iti poate oferi fundatia pentru succesele personale si te poate ajuta in a-ti imbunatati relatiile interumane.

Impresii, review-uri si marturii

“Cartea lui Rovey este intr-adevar o carte importanta. Principiile lui privind optica pe care trebuie sa o avem in conducere si in relatiile interumane fac din ea un instrument practic, un manual al managerilor actuali” – Nolan Archibald, presedinte Black&Decker
“Chiar mi-a facut o mare placere sa citesc cartea lui Stephen Rovey. Autorul incepe de la premisa ca toti ne nastem cu aceste trasaturi, dar trebuie sa le cultivam si sa le punem in practica pe durata vietii. Capitolul meu preferat este Gandeste castig-castig, dar am avut de invatat din toate capitolele cartii” – Judy Mines, bussiness development pentru RVM Inc.

Alte carti recomandate:


One Comment

 1. O carte excelenta. Am vrut sa-i fac si eu un review imediat dupa ce am citit-o, asta iarna, insa am tot amanat si acum mi-am propus s-o citesc din nou, pentru a-i putea face un review ceva mai amanuntit. Merita citita cartea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose a Rating

Read more:
retete-de-jocuri-lawrence-cohen
Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau – Lawrence Cohen

poti-sa-ti-vindeci-viata
Poti sa-ti vindeci viata – Louise Hay

puterea-de-convingere-napoleon-hill
Puterea de convingere – Napoleon Hill

Close